DON'T YOU FORGET ABOUT US!

Wil je graag duurzaam vergaderen? Ben je op zoek naar een duurzame vergaderlocatie? Dan ben je bij Music Meeting Lounge aan het juiste adres.

De aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zijn drie kernbegrippen People, Planet en Profit, groeit met de dag. Wij dragen graag ons steentje bij om bewuster te ondernemen, zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Met een kleine aanpassing op onze slogan "Don't you forget about me!" (Simple Minds), creëerden we een zorgvuldig uitgedachte aanpak die constant in ontwikkeling blijft.
Icoon_Maatschappelijke_Betrokkenheid

ALZHEIMER NEDERLAND – EEN BETERE KWALITEIT VAN LEVEN

Music Meeting Lounge is een ode aan de vader van Marianne die aan de ziekte van Alzheimer leed. Het is daarom dan ook geen verrassing dat wij Alzheimer Nederland steunen. Met ons 'Don't drink the water' arrangement kan je in ruil voor een donatie (€ 25,00 of meer) onbeperkt frisdranken nuttigen tijdens jouw bijeenkomst.
Icoon_Afval

VERGADEREN TUSSEN VINYL - EEN TWEEDE LEVEN

Onze vinyl collectie is bijna volledig tweedehands (Doneren? Ja, graag!). Naast het afspelen ervan zijn oude platen gebruikt ter decoratie in de platenwolk in de vergaderruimte. Op het dakterras hebben we onze eigen "wall of fame" waarbij artiesten met graffiti zijn afgebeeld op gebruikte platen. De kaft van ons gastenboek is gemaakt van een oude plaat en gerecycled papier. Upcycling to the max!
Icoon_Bouwen_en_Groen2

MATERIALEN - OOG VOOR DUURZAAMHEID

De interieurpartner is zorgvuldig uitgekozen en werkt conform Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC) en hebben een FSC-C016391 certificering. De verf die gebruikt is heeft een hoge duurzaamheidsindicator: emissiearm, geurneutraal, APEO-vrij, vrij van fogging-actieve substanties en vrij van oplosmiddelen en weekmakers volgens VdL-RL-01, paragraaf 4.2.4. Een aantal wanden zijn bekleed met akoestisch materiaal gemaakt van recyclde PET-flessen. Behalve de vinyl platen hebben ook diverse interieuritems bij ons een tweede leven gekregen.
Icoon_Communicatie

RONDJE POEL – GENIET VAN DE NATUUR

In de omgeving van Music Meeting Lounge kun je fantastische natuurwandelingen maken, op een steenworp afstand ligt namelijk de Amstelveense Poel en het Amsterdamse Bos. Wij helpen onze gasten graag met het uitstippelen van een mooie wandelroute. Onze persoonlijke favoriet: in 45 minuten een rondje om De Poel. Maar er is zo veel meer te ontdekken.
Icoon_Energie

LED VERLICHTING – ECO POWER

We maken uitsluitend gebruik van LED verlichting. Alle voordelen op een rij: LED verlichting bespaart energie, levert een hoge efficiëntie, heeft een lange levensduur, heeft geen opstarttijd en is milieuvriendelijk (bevat geen kwik en andere gevaarlijke metalen en een LED lamp is volledig recyclebaar).
Icoon_Duurzaam_Inkopen

FLIP - OVER PAPIER EN RECYCLING

Recycling is een belangrijke pijler van duurzaamheid. Natuurlijke grondstoffen worden bespaard en een berg afval voorkomen. Het papier op onze flipovers is gemaakt van gerecycled papier. Uiteraard gaat al het papier wat achterblijft aan het einde van een vergadering naar de papierbak.
Icoon_Afval1

NESPRESSO – DUURZAME KOFFIEKWALITEIT

Gebruikte koffiecapsules worden ingeleverd bij een inzamelpunt. Deze worden gerecycled voor verschillende doeleinden, zoals fietsen en pennen. Het koffiedik wordt ook opnieuw gebruikt om voedingsrijke compost of groene energie te maken. De koffie die je drinkt is maatschappelijk verantwoord conform Nespresso’s AAA Sustainable Quality™ Program.
Icoon_Eten_en_Drinken

CLIPPER – NATUURLIJK BETER IN EEN KOPJE

Alle producten van Clipper zijn biologisch gecertificeerd. Ze gebruiken alleen ingrediënten van GMO-vrije bronnen. Verder ontmoedigen ze actief het gebruik van chemicaliën zoals pesticiden bij hun telers, omdat zij geloven dat dit zorgt voor een betere thee die beter is voor het milieu. Alle theeproducten worden gerecycled conform Clipper’s tips.
Icoon_Eten_en_Drinken1

NATURFRISK – DE EERSTE BIOLOGISCHE FRISDRANK TER WERELD

Toen Nicolai Rømer in de jaren negentig zijn vader Niels vroeg waarom er geen biologische cola was, kreeg Niels een idee en kochten ze in augustus 1997 de Ørbæk-brouwerij. De visie was duidelijk: ze wilden 's werelds eerste biologische frisdrank produceren. Nu bij ons in de koelkast.
Icoon_Water

KRAANWATER – EEN BEWUSTE KEUZE

Van alle dranken is een glas puur kraanwater de beste keuze voor het klimaat. Daarom serveren we in de Music Meeting Lounge karaffen kraanwater. Om de smaak te verrijken, voegen we schijfjes biologische limoen en munt vanuit onze eigen kruidentuin toe.
 
Icoon_Eten_en_Drinken2

DE APPELAERE VRUCHTENSAPPEN – DUURZAAM & BETROKKEN

Wij serveren diverse ‘laeres’. De vruchten voor Appelaere, Perelaere en Sinaasappelaere worden milieubewust geteeld en direct na de pluk verwerkt. Het pulpafval wordt verwerkt tot vitaminerijk veevoer. Zien zij mogelijkheden om een deel van hun werkzaamheden uit te besteden aan re-integratiebedrijven en sociale werkplaatsen, dan grijpen zij die kans.
Icoon_Eten_en_Drinken3

LOKALE LEVERANCIERS – VERRASSEND VEELZIJDIG (VOLUME 1.)

Beleef Amstelveen door een samenwerking met lokale leveranciers. De allerlekkerste broodjes van Vers van Gijs, die op zijn beurt groente bestelt bij regionale leveranciers. De beste wijnen van Krimpenfort Wijnen, een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen.
Icoon_Eten_en_Drinken4

LOKALE LEVERANCIERS – VERRASSEND VEELZIJDIG (VOLUME 2.)

Tijdens de ochtendbreak kun je genieten van zoete lekkernijen van Le Fournil de Sébastien, de eerste échte Franse bakker in Nederland, of van Elzo Prenger waarbij alle producten direct uit de patisserie de winkel in gaan. Er is zo veel keuze! Zo is er ook het Vlaamsch Broodhuys, die bakt zoals topkoks koken. Nog verrassender: de huisgemaakte taarten van FoodByFauve, de dochter van Marianne.
 
Icoon_Eten_en_Drinken5

LOKALE LEVERANCIERS – VERRASSEND VEELZIJDIG (VOLUME 3.)

Blijf je borrelen? Koud bittergarnituur kopen we bij De Kazerie, een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel, met een divers aanbod kazen en vleeswaren. Warm bittergarnituur komt rechtstreeks uit de frituur van de dorpskroeg om de hoek: Het Wapen van Amstelveen.
 
Icoon_Eten_en_Drinken6

LOKALE LEVERANCIERS – VERRASSEND VEELZIJDIG (VOLUME 4.)

Anders nog iets? Biologisch handfruit tijdens de vergadering van Van den Bos de Fruitspecialisten, het lekkerste Italiaanse ijs van onze overburen Gia Gelato, chocolaatjes in de vorm van vinyl platen van Arti-Choc, de beste kippenbouillon van Van Dam, hartige hapjes van Wagenaar Traiteur Poelier en ga zo maar door… Voor onze gasten alleen het allerbeste en allerlekkerste.
Icoon_Afval2

TOO GOOD TO GO - DE MOVEMENT TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Music Meeting Lounge vermindert voedselverspilling door restjes aan te bieden via de Too Good To Go app. Consumenten kunnen met deze app binnen bepaalde tijden het overgebleven voedsel bij ons ophalen tegen een lage prijs. Als er te weinig over is om aan te bieden via deze app gaat alsnog niets de prullenbak in. De restjes worden dan verdeeld over het personeel. 
 
Icoon_Communicatie1

MEETING REVIEW - GASTTEVREDENHEID

Binnen MVO is het belangrijk om de beleving en ervaringen van de gasten centraal te laten staan. Wij verzamelen en analyseren continu gegevens via Meeting Review rondom de gasttevredenheid en wij gebruiken deze gegevens om onze dienstverlening te optimaliseren.
 
Icoon_Bouwen_en_Groen1

FLORA EN FAUNA - BIRDS, BEES, FLOWERS, TREES

Niet zo maar een dakterras… maar een prachtige oase met onze eigen kruidentuin. In de zomer zoemen de bijen en hommels vrolijk rond de kleurrijke bloemen en planten. Uiteraard is er binnen en op de oprit ook aandacht voor groen.
 
Icoon_Duurzaam_Inkopen1

RITUALS CARES – HANDEN WASSEN IN HET NIEUWE NORMAAL

Geniet van de heerlijke producten van Rituals, een bedrijf wat hard werkt aan een vermindering van de impact op het milieu. Ze beschouwen hun succes niet als vanzelfsprekend. Ze geven terug door goede doelen te steunen die dezelfde filosofie delen, zoals Tiny Miracles.
 
Icoon_Duurzaam_Inkopen2

AFWASSEN – SCHONE VAAT IN EEN HANDOMDRAAI

Onze vaatwastabletten worden gemaakt in een fabriek die CO2 neutraal is, zijn fosfaatvrij, bestaan uit minimaal 30% natuurlijke ingrediënten, hebben een biologisch afbreekbare hydrofilm en zijn geschikt voor het eco-programma van onze vaatwasser. Voorspoelen is niet nodig. Dit alles zorgt voor een reductie van water- en energieverbruik.
 
Icoon_Bouwen_en_Groen

GEMEENTELIJK MONUMENT – EEN PAREL IN HET OUDE DORP

De voorgevel van Music Meeting Lounge aan de Dorpsstraat 43, is een gemeentelijk monument. Monumenten zijn vervaardigde zaken of terreinen die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun betekenis voor de wetenschap of hun cultuurhistorische waarde.
Icoon_Mobiliteit

OV – MINDER UITSTOOT VAN CO2

Laat jij de auto ook liever staan? Wij stimuleren graag het gebruik van OV.
Heb jij onze routebeschrijving al gezien?
 
Icoon_Water1

WATER CLOSET – LAAT HIER UW BOODSCHAP ACHTER

De toiletten zijn uitgerust met een dubbelspoelknop.
Voor de kleine of de grote boodschap.